espa images
ENG / GR
Οδηγίες στοματικής υγιεινής
 
*      Χρησιμοποιούμε μέτρια οδοντόβουρτσα ή ηλεκτρική τις οποίες αλλάζουμε κάθε τρεις μήνες .
*      Βουρτσίζουμε παρειακά και υπερώια ή γλωσσικά με μία γωνία κλίσης της βούρτσας προς τα ούλα 45­­`, με μικρές κυκλικές κινήσεις σαν να κάνουμε μασάζ στα ούλα.
*      Ανά δύο τρία δόντια ανάλογα του μήκους της οδοντόβουρτσας βουρτσίζουμε 20’’.
*      Στα μπροστινά δόντια στην εσωτερική επιφάνεια οι κινήσεις εξυπηρετεί να γίνονται πάνω κάτω και βέβαια καθαρίζουμε προσεκτικά και τις μασητικές επιφάνειες .
*      Ένα σωστό βούρτσισμα διαρκεί 5-8 λεπτά ενώ στο τέλος καλό είναι να βουρτσίζουμε και την επιφάνεια της γλώσσας .
*      Με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ισχύουν περίπου τα ίδια , δηλαδή αλλάζουμε το ρύγχος κάθε τρεις μήνες ,το βούρτσισμα πρέπει να διαρκεί το λιγότερο τρία λεπτά ,απλά δεν κάνουμε εμείς την κυκλική κίνηση ,την κάνει η βούρτσα για εμάς ,αρκεί να ακολουθεί η βούρτσα την γραμμή των ούλων βουρτσίζοντας δόντι και ούλο μαζί .
*      Όταν βουρτσίζοντας τα ούλα ματώνουν αυτό δεν σημαίνει ότι το προκαλούμε εμείς ή ότι τα τραυματίζουμε αλλά ότι υπάρχει φλεγμονή και ο μόνος τρόπος να υποχωρήσει είναι να απομακρύνουμε τα μικρόβια δηλαδή το πολύ καλό βούρτσισμα .
*      Μετά το βραδινό βούρτσισμα καλό είναι να γίνεται η χρήση οδοντικού νήματος αγκαλιάζοντας μία την επιφάνεια του ενός δοντιού και μία του διπλανού ,σε μεγάλα μεσοδόντια κενά προτιμάται η χρήση μεσοδόντιου βουρτσάκι .
*      Η χρήση στοματικών διαλυμάτων καλό είναι να γίνεται με τη σύσταση γιατρού και πάντως η καθημερινή χρήση τους εφόσον γίνεται να είναι αυστηρά από διαλύματα κατάλληλα για καθημερινή χρήση .
 
 
Συμβουλές
Οδηγίες στοματικής υγιεινής
Οδηγίες μετά την τοποθέτηση ακίνητων προσθετικών εργασιών
Οδηγίες μετά την τοποθέτηση κινητών προσθετικών εργασιών
Μετεξακτικές οδηγίες
Συχνές Ερωτήσεις
Χρήσιμα links