espa images
ENG / GR
Οδηγίες μετά την τοποθέτηση ακίνητων προσθετικών εργασιών
 
*      Μετά την τοποθέτηση της γέφυρας ή της θήκης βουρτσίζουμε κανονικά σαν να είναι φυσικά δόντια , με κυκλικές δηλαδή κινήσεις ,με μέτρια οδοντόβουρτσα, με φορά του κύκλου από τα ούλα προς την α.π.ερ. ,ώστε να μην υποχωρήσουν τα ούλα με τα χρόνια και φανεί η ένωση της θήκης και της ρίζας του δοντιού.
*      Χρησιμοποιούμε καθημερινά οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια ανάλογα τις υποδείξεις του θεράποντος ιατρού. Οι γέφυρες χρειάζονται ειδικό νήμα όπως το superfloss της oralB.
*      Τρώμε κανονικά όπως πριν αποφεύγοντας τις υπερβολές όπως π. χ. το να σπάμε πράγματα με τα δόντια ,να ανοίγουμε καπάκια κ.λ.π. γιατί η πορσελάνη μπορεί να σπάσει στην παράλογη χρήση και η επιδιόρθωσή της είναι δύσκολη έως αδύνατη.
*      Αν τυχόν διαπιστωθεί πρόωρη επαφή κατά το κλείσιμο ή τη μάσηση πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό γιατί αν μείνει έτσι είτε θα σπάσει η πορσελάνη είτε θα εμφανιστεί πόνος κατά την μάσηση.
*      Για να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής μια α.π.ερ. θα πρέπει ο ασθενής να επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα τον γιατρό του για έλεγχο και καθαρισμό των δοντιών από την πέτρα ,προκειμένου να διατηρούνται σωστές συνθήκες υγιεινής στο στόμα
 
 
Συμβουλές
Οδηγίες στοματικής υγιεινής
Οδηγίες μετά την τοποθέτηση ακίνητων προσθετικών εργασιών
Οδηγίες μετά την τοποθέτηση κινητών προσθετικών εργασιών
Μετεξακτικές οδηγίες
Συχνές Ερωτήσεις
Χρήσιμα links